nieuws

nieuw hotel bij schiphol leeg door conflict

regios

Het in december 2005 opgeleverde Ramada Amsterdam Airport Hotel bij Schiphol (342 kamers) staat al maanden leeg door een conflict tussen de bouwer en de beoogde exploitant, de Amsterdamse AMS Groep.

De aannemer, Heddes Groep uit Hoorn, heeft beslag gelegd op het 54 miljoen euro kostende gebouw. Dat meldde dagblad het Parool gisteren. Het Ramadahotel staat op het Airport Business Park in Lijnden, langs de A9. Het is een viersterrenhotel annex conferentiecentrum met tevens restaurants en fitnessvoorzieningen. Het hotel is gebouwd in opdracht van de eigenaar van AMS, Camp Kleyn Associates. AMS zou het onder de vlag van de Amerikaanse hotelformule Ramada exploiteren.Camp Kleyn, een vastgoedmaatschappij, investeerde aanvankelijk 40 miljoen euro in het project. De bouwkosten liepen echter op tot 54 miljoen euro. De bouwer leverde het in december op, maar sindsdien staat het leeg. Aannemer Heddes weigert het gebouw over te dragen, zolang de rekeningen niet worden voldaan. Een woordvoerster van de Vereniging Airport Business Park Lijnden hoopt dat de problemen snel worden opgelost, zodat het hotel alsnog open kan gaan.

Reageer op dit artikel