nieuws

Nieuw hotel aan Stationsweg in Zwolle

regios

De Van der Reijd Groep in Zwolle heeft afspraken gemaakt met een exploitant voor de ontwikkeling van een hotel met 45 kamers aan de Stationsweg 9 in Zwolle.

De ontwikkeling vergt een investering van ongeveer 7 miljoen euro.Het plan gaat uit van de bestaande villa, een gemeentelijk monument dat eigendom is van Van der Reijd Groep, met daarachter een nieuwbouwgedeelte. Het oude en het nieuwe deel worden door een corridor met elkaar verbonden. De naam van de nieuwe exploitant wil de Van der Reijd Groep nog niet bekendmaken. Eerder had de Bilderberg Groep Nederland interesse voor de exploitatie van het nieuwe hotel. De malaise op de internationale hotel- en congresmarkt heeft de Engelse moedermaatschappij echter doen afhaken, in weerwil van het tekort aan hotelkamers in Zwolle. De afgelopen jaren is voor de beoogde uitbreiding van de villa al het een en ander in gang gezet, zoals een ruimtelijke-ordeningsprocedure en informatieavonden. Er wordt nu voortgeborduurd op wat er eerder door de gemeente aan voorwaarden is gesteld.

Reageer op dit artikel