nieuws

ministerie van financiën transparanter

regios

Het ministerie van Financiën aan het Korte Voorhout en de Prinsessegracht in Den Haag ondergaat de komende jaren een gedaanteverwisseling.

Een deel van het beton maakt plaats voor glas, waardoor het gebouw een minder bunkerachtig karakter krijgt. Het ontwerp is gemaakt door Meyer en Van Schooten Architecten. Consortium Safire, bestaande uit ABN Amro, Burgers Ergon, GTI, ISS en Strukton, is in de Europese aanbesteding voor het project PPS Renovatie Financiën als voorkeursinschrijver geselecteerd. Het project omvat het ontwerp, de renovatie, de financiering en het beheer van de hoofdzetel van het ministerie. Het contract heeft een waarde van 175 miljoen euro. Volgens de huidige planning beginnen de werkzaamheden begin 2007. De oplevering is eind 2008. Op 23 december 2005 hebben Consortium Safire en Koninklijke BAM Groep hun laatste bieding ingediend. Zij waren de laatste twee partijen in de race voor het PPS-contract. De Europese aanbesteding begon in augustus 2004 met negen gegadigden. Eind 2004 werd met vier partijen de consultatiefase ingegaan.De renovatie van het ministerie van Financiën is het eerste kantoorgebouw van de rijksoverheid dat in de vorm van publiek-private samenwerking is aanbesteed. Alle schakels van ontwerp, bouw, financiering, onderhoud tot en met facilitaire diensten zijn in één contract aanbesteed. Deze contractvorm heet Dbfmo: Design, Build, Finance, Maintain and Operate. De Rijksgebouwendienst is de aanbestedende dienst.

Reageer op dit artikel