nieuws

maatschap westervoort realiseert 240 woningen

regios

De gemeente Westervoort en projectontwikkelaar De Maatschap Westervoort hebben woensdag het contract ondertekend voor de ontwikkeling van Beekenoord.

In dit nieuwbouwplan dat gesitueerd is aan de noordzijde van Westervoort, worden tot 2010 zo’n 240 woningen in de huur- en koopsector gerealiseerd. De Maatschap Westervoort is een samenwerkingsverband van Van Berlo Ontwikkeling uit Apeldoorn en Van Campen Bouw uit Zelhem. De gemeente Westervoort werd tijdens de contractonderhandelingen ondersteund door de Brink Groep.In het Plan Beekenoord wordt een gevarieerd woningaanbod gerealiseerd, temidden van groen, water en maatschappelijke functies, zoals speelruimte en zorgvoorzieningen. Het woningaanbod, waarvan tenminste 20 procent is bestemd voor seniorenhuisvesting, betreft koopappartementen, zorgwoningen, huurwoningen en vrijstaande woningen. Ongeveer de helft wordt in de betaalbare prijsklasse aangeboden. Nu het contract is ondertekend, wordt de ruimtelijke procedure in gang gezet.

Reageer op dit artikel