nieuws

maastricht koopt remise stadsbus

regios

De gemeente Maastricht heeft een akkoord bereikt met Stadsbus over de koop van de remise (7000 m2), een werkplaats (1000 m2) en bijhorende kantoorruimte (700 m2).

Maastricht betaalt 14 miljoen euro. De stad wil het complex voor een miljoen euro verbouwen om er de afdelingen Afval & Techniek en Stadsbeheer te huisvesten. Ook het gemeentelijke wagenpark wordt in het complex ondergebracht.Het Stadsbus-complex is gelegen aan de rand van de wijk Limmel en het industrieterrein Beatrixhaven. Het komt beschikbaar omdat het moederbedrijf van Stadsbus, Veolia, op zoek is naar ruimte voor een geheel nieuw complex. Veolia won recent de aanbesteding om vanaf 1 januari 2007 het openbaar vervoer in Zuid-Limburg te verzorgen en moet daarom uitbreiden.

Reageer op dit artikel