nieuws

LOZO: Winkelaanbod in Limburg veel te hoog

regios

Het winkelaanbod in de provincie Limburg stijgt nog steeds.

Volgens secretaris K. van Rooij van LOZO (Limburgse Organisatie van Zelfstandige Ondernemers) bedraagt de leegstand in Limburg op dit moment 9 procent, wat neerkomt op 165.000 m2. Daarmee is Limburg koploper in Nederland. De LOZO wil dat de gemeenten stoppen met het realiseren van alsmaar meer nieuwe winkelruimte. LOZO gaat uit van een totale voorraad van winkelruimte in de provincie van 1,8 miljoen m2. Deze voorraad ligt daarmee 16 procent hoger dan het landelijk gemiddelde. Op dit moment liggen er plannen voor nog eens 230.00 m2 nieuw winkeloppervlak. Daar komt nog bij dat er in zowel het aangrenzende België en Duitsland nog veel meer nieuwe winkelruimten gepland staan. Van Rooij vraagt van de provincie een meer centrale regie om verdere overbewinkeling te voorkomen. In plaats van nieuwe winkelcentra zou er meer moeten worden geïnvesteerd in bestaande winkelcentra. In juni 2003 berichtte Vastgoedmarkt al op basis van de cijfers van Locatus dat Limburg in Nederland koploper is op het gebied van winkelleegstand met een aanbod van minimaal 150.000 m2.

Reageer op dit artikel