nieuws

Lidl vecht sluiting supermarkt aan bij rechter

regios

Lidl Nederland verzet zich in een kort geding bij de bestuursrechter tegen de dreigende sluiting van de supermarkt aan de Hofdijkstraat 1 in Eindhoven.

De rechter zal medio juni oordelen over de door de gemeente Eindhoven geconstateerde overtredingen van het bedrijf.De gemeente Eindhoven liet de directie van Lidl begin april weten dat de supermarkt aan de Hofdijkstraat 1 dicht moet. Lidl heeft het gebouw in gebruik als supermarkt en volgens de gemeente mag dat niet. Omdat er van legaliseren van deze illegale situatie geen sprake kan zijn, heeft de gemeente aangekondigd bestuursdwang te zullen toepassen: dat wil zeggen gedwongen sluiting van de supermarkt. Lidl heeft inmiddels diverse verzoeken ingediend voor een voorlopige voorziening. Het doel daarvan is te voorkomen dat de gemeente overgaat tot sluiting. Lidl weigert elk commentaar op de gang van zaken.Lidl Nederland vestigde in september 2000 een supermarkt in een magazijn aan de Hofdijkstraat 1. Dat is tegen het bestemmingsplan in, daar mag geen detail- en/of groothandel plaatsvinden. Andere door de gemeente geconstateerde overtredingen van Lidl zijn illegale verbouwing, illegaal aanbrengen van reclame, illegaal aangebrachte in- en uitrit op het parkeerterrein en het niet hebben van gebruiksvergunning     

Reageer op dit artikel