nieuws

leger vs wil af van woningen schinnen

regios

De Amerikaanse regering zet honderd woningen in het Limburgse Schinnen te koop.

De woningen zijn eigendom van het Amerikaanse leger, dat een legerbasis heeft in deze gemeente in Zuid-Limburg, vlakbij de grens met Duitsland. Het leger heeft de woningen niet meer nodig, omdat militairen sinds kort zelf kunnen kiezen waar ze gaan wonen. Regionale makelaars zijn ongelukkig met het Amerikaanse voornemen. Ze vrezen langdurige leegstand. Volgens hen is er hooguit vraag naar vijftien woningen. De woningen zullen collectief worden aangeboden. Dit kan omdat binnenkort het nieuwe overplaatsingseizoen van het Amerikaanse leger begint en veel huidige bewoners vertrekken. Om te voorkomen dat in de zes dorpen van de gemeente overal borden met ‘te koop’ komen te staan, wil de gemeente voor twee maanden een groot verkoopbord langs de provinciale weg in Oirsbeek toestaan.

Reageer op dit artikel