nieuws

Kerkrade krijgt nieuwe overdekte winkelpassage

regios

Kerkrade krijgt een nieuwe, overdekte winkelpassage op de voormalige locatie van een V&D-vestiging.

De winkelpassage verbindt de huidige Theaterpassage met de Orlandopassage. Als ontwikkelaar zal 3W optreden. De investeringskosten bedragen 30 miljoen euro. In opdracht van 3W en de gemeente hebben de ontwerpbureaus Greig + Stephenson uit Londen en Bruls & Co uit Maastricht een plan uitgewerkt voor het centrumgebied. De welstandscommissie heeft het plan goedgekeurd. Het plan ligt nu voor goedkeuring bij de gemeenteraad. Met de bouw van de nieuwe passage wordt 3500 m2 winkelruimte toegevoegd aan het centrum van Kerkrade. Het plan voorziet ook in een nieuwe parkeergarage over twee verdiepingen met 277 parkeerplaatsen. Boven de nieuwe winkels komen appartementen. Verder maakt een woontoren met twintig verdiepingen deel uit van de plannen. Het gaat in totaal om 86 woningen. Als de politiek zijn toestemming geeft aan de plannen, is het nieuwe centrum van Kerkrade eind 2008 een feit.     

Reageer op dit artikel