nieuws

kantoor wordt appartementencomplex

regios

Projectontwikkelaar Maarsen Groep heeft besloten geen kantoorruimte maar woningen te ontwikkelen aan het Koningin Wilhelminaplein in Amsterdam.

De ontwikkelaar uit Amstelveen had op de locatie Oranjekwartier een grote kantoortoren van 55.000 vierkante meter gepland. Maar vanwege de grote leegstand op de Amsterdamse kantorenmarkt gaat de ontwikkelaar er met woningcorporatie Aedes een appartementencomplex van 378 huurwoningen neerzetten. Dat meldt dagblad Het Parool. De appartementen en maisonnettes, pal achter het World Fashion Center in West, worden in vier torens rondom een binnentuin gebouwd. Daaronder komt een parkeergarage. Aan de zuidzijde wordt een autovrij plein gemaakt waaraan onder meer een grand café en een winkeltje komen. Het worden huurappartementen in de middenklasse. De eerste 166 appartementen worden begin 2008 opgeleverd, de laatste in maart van dat jaar. De inschrijving begint in september 2007.

Reageer op dit artikel