nieuws

ing en ymere in project boven ’t y

regios

ING Real Estate en Ymere hebben een overeenkomst getekend voor de ontwikkeling van 140 sociale huurwoningen en 28 koopwoningen rondom het winkelcentrum Boven ’t Y.

Het hele project omvat de uitbreiding van het winkelcentrum met 35.000 m2 winkel- en horecaruimte, 12.000 m2 vrijetijdsvoorzieningen, ruim 500 woningen en diverse parkeergarages. Het project is een onderdeel van het project Centrum Amsterdam-Noord (CAN).De eerste veertig sociale huurwoningen realiseert Ymere in een groot multifunctioneel gebouw dat op de plaats komt van het voormalige stadsdeelkantoor en de sociale dienst. ING Real Estate voegt met dit gebouw bovendien 8.600 m2 nieuwe winkelruimte en een grote openbare parkeergarage voor 800 auto’s toe aan het bestaande winkelcentrum. Het architectenbureau Heren 5 Architecten uit Amsterdam-Noord maakt het ontwerp. Naar verwachting begint de bouw van het complex in het tweede kwartaal van 2007 en kunnen de eerste huurders eind 2008 hun intrek nemen.

Reageer op dit artikel