nieuws

hoogste punt project pieter vreedeplein tilburg

regios

Vrijdag is het hoogste punt bereikt bij de bouw van het project Pieter Vreedeplein in Tilburg.

Dit binnenstedelijke plan bestaat uit ongeveer 21.500 m2 winkels, 800 ondergrondse parkeerplaatsen en een fietsenstalling, 116 woningen (86 koop, 30 huur) in oppervlak variërend van 55 m2 tot 190 m2, een bioscoop en een Family Entertainment Center.Van het totale aantal winkelmeters is inmiddels zo’n 70 procent verhuurd. Grootste huurders zijn The Sting (2.600 m2) en Media Markt (5.000 m2). Verder zullen onder andere Men at Work, Hessels Schoenen, Bakker Sport, Sissy Boy, Bloemenhandel Kools, Kruidvat, Esprit en Sacha zich in het project vestigen. Voor de laatste units vinden nu afrondende gesprekken plaats. De winkels zullen hun deuren in het voorjaar van 2008 openen voor het publiek. De bioscoop met ongeveer 1.800 stoelen verspreid over zeven zalen is verhuurd aan Minerva. De verhuur van de winkels wordt begeleid door Kroese & Paternotte en N+T Real Estate.Inmiddels is ook de bouw van de nabij gelegen nieuwe Pieter Vreedestraat (voormalige City Center Passage) in volle gang. Dit plandeel bestaat uit 1.100 m2 winkels en zestien woningen. De verkoop van deze stadsappartementen aan de Pieter Vreedestraat is inmiddels begonnen. De oppervlaktes van deze appartementen variëren van 60 tot 124 m2. De verkoop wordt begeleid door Meeùs en Naber Makelaars te Tilburg.Pieter Vreedeplein is een ontwikkeling van de Pieter Vreedeplein Ontwikkeling C.V.; een joint venture van de gemeente Tilburg en Bouwfonds MAB Ontwikkeling. Corio Nederland Retail wordt eigenaar en manager van de winkels en de bioscoop, de gemeente van de parkeergarage en fietsenstalling. Amvest wordt eigenaar van dertig huurwoningen.

Reageer op dit artikel