nieuws

Groningen verwerft belangrijke schakel in herontwikkelingslocatie

regios

De in Groningen bekende Glaudé-locatie is met ingang van donderdag 1 april 2004 nagenoeg geheel in handen gekomen van de gemeente Groningen.

De gemeenteraad van Groningen heeft op woensdag 31 maart 2004 ingestemd met de aankoop van een restaurant en vier woningen. De horecaruimte is momenteel nog in gebruik bij het Chinese toprestaurant Ni Hao. Dit restaurant heeft plannen om binnenkort naar een binnenstadslocatie te verhuizen. Groningen heeft al meer dan tien jaar plannen om de Glaudé-locatie te herontwikkelen tot een kantorenlocatie. Dit gebied is interessant omdat het onder meer gelegen is bij het station, direct naast het Hereweg spoorwegviaduct. Op niet al te lange termijn wil de gemeente tot sloop overgaan. Het nu aangekochte onroerend goed was eigendom van de Gebroeders Van Klooster. Dolf Stelpstra van DTZ Zadelhoff Groningen heeft namens de gemeente Groningen de aankoop gerealiseerd. DTZ Zadelhoff werkte voor deze locatie samen met NTC–Vastgoed. De koopsom bedroeg 1.375.000 euro, kosten koper.

Reageer op dit artikel