nieuws

Gemeente Delft en Bam tekenen overeenkomst Station Zuid

regios

De gemeente Delft en Bam Utiliteitsbouw ondertekenen vandaag een overeenkomst voor de ontwikkeling en realisering van de stationslocatie Delft-Zuid.

Het plan voorziet onder meer in de bouw van drie kantoorgebouwen (totaal 35.000 m2). De partijen gaan op 50/50-basis samenwerken in een Grond Exploitatie Maatschappij. Het plan voor het gebied bij station Delft-Zuid mikt op verbetering van de ruimtelijke kwaliteit, leefmilieu en de sociale veiligheid door toevoeging van drie kantoorgebouwen. Ook komt er een verbinding tussen de Vulcanusweg en Tanthofdreef, waardoor het doorgaande zware vrachtverkeer voor het bedrijventerrein Vulcanusweg niet langer het woongebied van de Voorhof zal belasten. De gemeente brengt gronden in, draagt zorg voor de opgeleverde openbare ruimte en begeleidt de publiekrechtelijke procedures. Bam Utiliteitsbouw zorgt voor de ontwikkeling en realisatie, afzet en marketing van de gebouwen. Gemeente en Bam maken samen een stedenbouwkundig plan en een inrichtingsplan voor de openbare ruimte. Het stedenbouwkundig plan zorgt ervoor dat het station beter zal worden ingepast in de omgeving. Voor de eerste fase is D&E Architecten uit Delft ingeschakeld als architect voor Bam. De bouw van de kantoren begint in elk geval bij een afzetpercentage van 70 procent. Naar verwachting is de vernieuwing van het stationsgebied gereed tussen 2007 en 2010.

Reageer op dit artikel