nieuws

gelderland geeft rijnboogproject 9 mln subsidie

regios

De gemeente Arnhem kan rekenen op een bijdrage van 9 miljoen euro van de provincie Gelderland voor het stadsvernieuwingsplan Rijnboog, zo meldt de Gelderlander.

Gedeputeerde Staten van Gelderland hebben dinsdag een beslissing genomen over deze bijdrage. Het gaat om een nog niet openbaar besluit. Gedeputeerde Theo Peters weigert het daarom te bevestigen. Hij zegt wel: ‘Er is geen verschil van mening over Rijnboog tussen Arnhem, de provincie en het Knooppunt Arnhem-Nijmegen (KAN). Laat ik dit zeggen: onze bijdrage zal niet ver van die 9 miljoen euro afzitten.’ Het is ook nog niet uitgesloten dat het KAN meebetaalt aan Rijnboog. Met het provinciebesluit is uiteindelijk toch het enorme gat tussen vraag en aanbod gedicht. Arnhems wethouder Sander van Bodegraven vroeg aanvankelijk 30 miljoen euro en kreeg te horen dat er niet meer dan ‘enkele miljoenen’ beschikbaar zijn. Gedeputeerde Peters beloofde eerder ook dat hij Arnhem zal helpen om een bijdrage van 9 miljoen euro van het Rijk binnen te halen. Hij gaat daartoe samen met burgemeester Krikke op pad. Het plan Rijnboog omvat de grootscheepse vernieuwing van het zuidelijk deel van de binnenstad, tussen het winkelgebied en de Rijn. De uitvoering van het hele project duurt tot 2022.

Reageer op dit artikel