nieuws

geen subsidie voor maankwartier heerlen

regios

Het ministerie van VROM wil vooralsnog geen geld vrijmaken voor het ambitieus stationsplan Maankwartier in Heerlen.

Minister Dekker is van mening dat het plan, zoals dat er nu ligt, op diverse onderdelen niet goed is. Het uitblijven van deze Birk-subsidie (budget investeringen ruimtelijke kwaliteit) kan het hele Maankwartierproject – dat deel uitmaakt van het Stadspark Oranje Nassau – in gevaar brengen. Maankwartier is een project van de gemeente Heerlen en NS Vastgoed.Vorig jaar werd begonnen met de eerste fase van het project, de renovatie van het kantoorgebouw De Hoppehof. Het geld van het ministerie moet een verbinding over het spoor bij het station van Heerlen mogelijk maken. Het Maankwartier werd begin 2004 door Dekker toegelaten tot de uitwerkingsfase, na een selectieronde waarin negentien projecten werden geselecteerd.

Reageer op dit artikel