nieuws

gaus ontwikkelt huisdierencentrum in lelystad

regios

Dierenkenner Martin Gaus heeft verregaande plannen voor de bouw van een nieuw huisdierencentrum in Lelystad.

Met de ontwikkelingen is een investering gemoeid van ongeveer 10 miljoen euro. Het plan omvat de bouw van een voorlichtingscentrum en een evenementenhal met als thema het houden van huisdieren in de ruimste zin van het woord. Het project wordt gebouwd op het terrein van de Animal Science Group aan de Runderweg in Lelystad en is een ontwerp van de architectencombinatie Koezen Wouda van der Schaaf Koezen uit Ruinen en Meppel. De ontwikkeling omvat naast de bouw van het centrum tevens een park op een oppervlak van 80.000 m2, inclusief 10.000 parkeerplaatsen. Gaus verwacht 550.000 bezoekers per jaar. ‘Wij hopen medio volgend jaar met de bouw te kunnen beginnen. Als openingsdatum streven wij naar 4 oktober 2008’, laat hij in een toelichting weten.

Reageer op dit artikel