nieuws

Fraude Bossche corporatie kost directie aannemer de kop

regios

Twee van de vier directieleden van het Rosmalense aannemingsbedrijf P.

Hoedemakers en Zn zijn opgestapt voor hun betrokkenheid bij de fraudezaak bij de Bossche woningcorporatie SWH. Dat meldt het Brabants Dagblad. Twee weken geleden werd duidelijk dat de voormalige directeur van de Bossche woningcorporatie SWH, H. Verel, zijn appartement in Den Bosch-Zuid heeft laten verbouwen door aannemersbedrijf Hoedemakers. Het 110 medewerkers tellende bedrijf stuurde vervolgens een rekening naar SWH onder het mom van reparatiewerkzaamheden aan SWH-woningen door stormschade. Hoedemakers doet ongeveer eenkwart van de dagelijkse onderhoudswerkzaamheden voor SWH.Verel zou zich als directeur van SWH ook hebben bezondigd aan het buiten de gangbare procedures om verhuren van woningen aan vrienden en bekenden. Hij is zijn baan inmiddels kwijt. Het bestuur en de raad van commissarissen van de corporatie zijn zelf opgestapt. De corporatie is op 13 augustus door minister Dekker van VROM onder toezicht geplaatst. De Inlichtingen en Opsporingsdienst van haar ministerie stelt onder leiding van het Openbaar Ministerie een strafrechtelijk onderzoek in naar de zaak. Dekker heeft M. Duijnker als toezichthouder aangesteld. Zij moet de administratie en de interne controle verrichten. Daarnaast is het de bedoeling dat ze het tijdelijk bestuur van de organisatie uitvoert.     

Reageer op dit artikel