nieuws

‘fouten bij bouw winkelcentrum etten-leur’

regios

De gemeente Etten-Leur onderzoekt of fouten zijn gemaakt bij de bouw van het nieuwe winkelcentrum in die plaats, zo meldt BN/De Stem.

Bij een flink aantal winkels is vorige week forse waterschade ontstaan. Zaken onderin het nieuwe Etatia-blok liepen waterschade op door regenwater dat via de plafonds naar binnen kwam. Ook bij een nabijgelegen winkel- en appartementenblok ontstonden lekkages. Achter de gevels van de nieuwe winkel- en wooncomplexen bevinden zich binnentuinen op het niveau van de eerste verdieping. Enkele winkeliers vermoeden dat die binnentuinen zo zijn geconstrueerd dat ze de overvloed aan regenwater niet aankonden, waardoor de winkels daaronder blank kwamen te staan. Werknemers van het aannemingsbedrijf dat de gebouwen neerzette en ambtenaren zijn direct na de hoosbui begonnen met een inspectie. De komende dagen zal de gemeente nagaan of er constructiefouten zijn gemaakt bij de bouw. De gemeente zal ook uitzoeken of de regenwaterafvoeren in het winkelcentrum wel voldoende schoongemaakt waren. Sommige gedupeerde winkeliers wijzen vervuilde afvoergoten in de winkelstraten als grote boosdoener aan. Zij dreigen de gemeente met schadeclaims, omdat ze een onderhoudsplicht heeft. Burgemeester Hans van Agt: ‘Wij zullen nagaan of de onderhoudsfrequentie voldoende was. Het kan zijn dat de goten vaker schoongemaakt moeten worden. Maar er is nu zoveel water naar beneden gekomen dat je kunt betwijfelen of je het rioolstelsel wel kunt inrichten op dit soort extreme pieken.’ Het nieuwbouwproject Centrumplan Etten-Leur werd in augustus 2005 officieel geopend. De ontwikkelaars Johan Matser, BVR-Groep en BAM Vastgoed realiseerden in het stadshart een ondergrondse parkeergarage voor 1100 auto’s, 400 woningen, 15.500 m2 commerciële ruimte, 3500 m2 voor een supermarkt, 2000 m2 voor horeca/leisure, 10.000 m2 winkelruimte en 11.000 m2 kantoorruimte. Medio 2003 verkocht de ontwikkelingscombinatie de commerciële ruimte voor een bedrag van ongeveer 40 miljoen euro aan Fortis. Centrumplan Etten-Leur is genomineerd voor de FGH Vastgoedprijs 2006. Medio april van dit jaar is het project uitgeroepen tot winnaar van de NRW Jaarprijs 2006. Bij Johan Matser bleek niemand bereikbaar voor het geven van commentaar.

Reageer op dit artikel