nieuws

feestelijke (her)opening coengebouw

regios

Het Coengebouw in Amsterdam-West heropent vandaag zijn deuren.

Pronam Aurora, eigenaresse van het gebouw, heeft veel in het markante gebouw geïnvesteerd. Het gebouw is volledig aangepast aan de wensen van deze tijd, waarbij de wensen van de huurders als uitgangspunt hebben gediend. Het restaurant is gerestyld en heeft een eigentijdse uitstraling gekregen; de entreehal is voorzien van een centrale receptie en ook de binnentuin is vernieuwd. De kantoorverdiepingen zijn eveneens gerenoveerd en voorzien van toiletvoorzieningen en liftlobby’s, waardoor een entree is gecreëerd naar de verschillende kantoorruimten.De zesde verdieping van het Coengebouw is speciaal ingericht voor kleine startende bedrijven en projectorganisaties. Pronam biedt onder de naam Sm@rt Offices afgewerkte kantoorunits aan, vanaf ongeveer 70 m2, die zijn voorzien van CAT 5 databekabeling. Dit concept van Pronam Aurora heeft ertoe geleid dat de zesde verdieping inmiddels is verhuurd aan kleine gebruikers, die flexibiliteit belangrijk vinden, zowel qua huurperiode als qua metrage. Naar verwachting zal per 1 maart 2007 ook de zevende verdieping in gebruik worden genomen als Sm@rt Offices. De eerste verhuurtransacties zijn reeds gesloten. Ook met IIR, Institute for International Research, wereldwijd een van de grootste organisaties op het gebied van zakelijke informatievoorziening is een huurovereenkomst afgesloten. Deze instelling heeft 869 m2 kantoorruimte en vijf parkeerplaatsen gehuurd op de vijfde verdieping van het Coengebouw. IIR huurt een gerenoveerde verdieping met een turnkey opleveringsniveau. Meeùs heeft als aanhurend makelaar opgetreden voor IIR en DTZ Zadelhoff heeft opgetreden als verhurend makelaar voor Pronam Aurora. Pronam is eigendom van Vastint Holdin, een onderdeel van Inter Ikea Group. Vastint Holding is een bedrijf dat investeert in Europees vastgoed en is actief in Nederland, België, Engeland, Polen, Litouwen en Letland. In Nederland is Pronam eigenaar van dertien panden in Nederland. Onder deze gebouwen zitten, naast het Coengebouw, NH-hotel in het centrum van Amsterdam en het hoofdkantoor van Universal Music in Baarn.

Reageer op dit artikel