nieuws

Europese aanbesteding voor nieuwe architect Stedelijk begonnen

regios

De gemeente Amsterdam is begonnen met de Europese selectieprocedure voor een nieuwe architect voor het Stedelijk Museum.

Begin juni zal een jury een eerste selectie maken van vijf architecten. Volgens de opdracht moeten oudbouw en nieuwbouw aan het Museumplein een geheel gaan vormen. Eind vorige maand zegde de gemeente de samenwerking met de Portugese architect Alvaro Siza en zijn Nederlandse co-architect Marc a Campo op. Zijn ontwerp zou niet passen bij de rol, de functie en de betekenis van het Stedelijk Museum in de toekomst. In Siza’s benadering was de uitbreiding van het Stedelijk ondergeschikt aan het bestaande gebouw. In de nieuwe visie is die uitbreiding even belangrijk als het bestaande gebouw. De architecten doen niet mee aan de ontwikkeling van de nieuwe museumplannen.

Reageer op dit artikel