nieuws

Europees distributiecentrum Abbott Laboratories in Breda

regios

Het Amerikaanse farmaceutische bedrijf Abbott Laboratories vestigt zijn distributiecentrum voor Noord- en Midden-Europa in Breda.

Dat hebben het bedrijf en de gemeente Breda bekendgemaakt. Abbott heeft daarvoor 4,5 hectare terrein langs de A27 (Utrecht-Breda) gekocht. Breda krijgt de grootste van de drie distributiecentra die Abbott voor Europa voorzien heeft. De andere komen in Madrid en Milaan. De vestiging in Breda komt in 2006 in bedrijf. Abbott begint er met ongeveer honderd medewerkers. Abbott is een van de grootste farmaceutische industrieën in de wereld. Het bedrijf telt 75.000 medewerkers en heeft vestigingen in 130 landen. In het hoofdkantoor in Chicago werken 13.000 mensen. De jaaromzet is 19,7 miljard dollar. Abbott is het vijftigste Amerikaanse bedrijf dat zich de laatste jaren in Breda heeft gevestigd.

Reageer op dit artikel