nieuws

Eindhoven herontwikkelt Viktoriakwartier

regios

Het Viktoriakwartier in Eindhoven wordt herontwikkeld.

Het programma omvat de renovatie van de woningen in het Ventosegebied, de ontwikkeling van het Petri-complex met 2000 m2 woonruimte, 2000 m2 ateliers en 1000 m2 culturele ruimte, de toevoeging van 45.000 m2 nieuwbouw bestaande uit appartementen, stadswoningen, lofts en casco’s en de bouw van een ondergrondse parkeergelegenheid. Voor het terrein, begrensd door de Mathildalaan, de Vonderweg en de Gagelstraat is een visie geschreven door de vereniging Ventose, de culturele vereniging Stichting Petri, woningstichting SWS en de gemeente Eindhoven.Het gebied heeft een oppervlakte van ongeveer 1,5 hectare. Het doel is om hier een bijzonder stukje Eindhoven te ontwikkelen waar wordt gewerkt, gewinkeld en gerecreëerd en waar cultuur is te vinden. Naar verwachting begint in de loop van 2006 de realisatie van de plannen.    

Reageer op dit artikel