nieuws

eerste paal kantoor achmea zwolle

regios

Vandaag zal C. van der Pol,

vice-voorzitter raad van bestuur Eureko/Achmea, samen met burgemeester H.J. Meijer van Zwolle en A. Riezebeek namens de opdrachtgever, de eerste paal slaan van het nieuwe kantoor van Achmea te Zwolle.Het nieuwe gebouw verrijst direct aan de A28. Het bijzondere ontwerp van Leijh Kappelhoff Seckel Van de Dobbelsteen Architecten uit Hengelo bestaat uit een compositie van twee gebouwen van vijf en tien verdiepingen op een halfverdiepte parkeerkelder van twee lagen, die met een tussenstuk met elkaar worden verbonden. Het gehele complex beslaat zo’n 19.000 m2 brutovloeroppervlak en twee parkeerlagen, in totaal goed voor zo’n 300 auto’s. Er is plaats voor 1.100 mensen in het gebouw.Het gehele gebouw is door Achmea gehuurd en de verwachting is dat het pand in het najaar van 2007 in gebruik wordt genomen. Naast een aantal ondersteunende afdelingen vormen de medewerkers van Achmea Zorg, waartoe Groene Land Achmea behoort, straks de grootste bewonersgroep van het pand. Deze medewerkers zijn nu nog verspreid gehuisvest in verschillende panden in Meppel en Zwolle. Met de concentratie van de activiteiten in Zwolle, geeft Achmea uitvoering aan het beleid om het aantal locaties in het land op langere termijn te reduceren tot een beperkt aantal kernlocaties, waarmee efficiency- en effectiviteitvoordelen worden behaald.De projectontwikkeling wordt namens opdrachtgever, houdstermaatschappij Riezebeek, verzorgd door DLH Ontwikkeling. Na de ontwikkeling van de IJsseltoren (35.000 m2 en verhuurd aan ABN Amro) is dit het tweede aansprekende kantoor dat dit Zwolse bedrijf in korte tijd aan de A28 realiseert.

Reageer op dit artikel