nieuws

dura vermeer wil kantoor in geluidswal a1

regios

Dura Vermeer Bouw Hengelo wil in de geluidswal langs de A1 in Amersfoort een multifunctioneel kantoor/bedrijfsgebouw van 8000 m2 ontwikkelen.

Het gaat om vier in de geluidswal geïntegreerde panden met elk vier bouwlagen. De begane grond is bedoeld voor opslag of productie, de eerste, onzichtbare laag dient als parkeergarage, de tweede als showroom of kantoor en de derde bouwlaag heeft een pure kantoorfunctie. Dura Vermeer wil pas met de bouw beginnen als zich een koper of huurder heeft angemeld.Molenbeek en Partners Bedrijfsmakelaars Amersfoort hoopt de benodigde een of twee kopers/huurders binnen een half jaar te vinden. ‘Het wordt een gebouw met een volstrekt unieke architectuur. Er zijn dagelijks honderdduizenden passanten en nabij zijn nieuwe vestigingen van Ikea, Mailingpartners Amersfoort en het Bodyfashion Center. De gemeente Amersfoort is al razend enthousiast. Ook het bestemmingsplan staat de bouw toe. Dura zal de gebouwen voor de ondernemer bovendien helemaal op maat maken’, aldus makelaar Jan-Willem van Lieshout. Over de huurprijzen kan hij nog geen uitsluitsel geven. ‘Globaal gaat het om 140 euro/m2 voor de kantoren, 100 euro per m2 voor de showroom en 70 euro per m2 voor de parkeergarage. Het echte bedrag hangt echter af van de wensen van de ondernemer.’

Reageer op dit artikel