nieuws

duivesteijn: stop verkoop huurwoningen almere

regios

Wethouder Adri Duivesteijn van Almere wil dat corporaties stoppen met de verkoop van huurwoningen.

Dat zegt hij in de regiokrant Almere Vandaag. Reden is volgens Duivesteijn de historisch lage woningbouwproductie in de stad. Die zal dit jaar naar verwachting niet eens de 1000 woningen halen, het laagste niveau sinds het ontstaan van de stad in 1976. Vorig jaar werden ook slechts 1200 woningen opgeleverd, waaronder 170 huurwoningen. Duivesteijn vindt het niet verstandig dat corporaties in 2005 wel meer dan 400 huurwoningen verkochten. De PvdA-wethouder wil dat corporaties eerst meer nieuwe huurwoningen bouwen. Volgens hem is de lage productie in Almere een logisch gevolg van de economische achteruitgang en de terughoudende positie van het gemeentebestuur de afgelopen vier jaar. Na 30 juni denkt Duivesteijn dat er weer volop kan worden gebouwd. Dan neemt het Rijk een besluit over de plannen voor grootschalige woningbouw in Almere.

Reageer op dit artikel