nieuws

dordts postkantoor wordt woon-winkelcentrum

regios

Projectontwikkelaar Dudok heeft plannen voor de herontwikkeling van het postkantoor aan de Johan de Wittstraat in Dordrecht tot luxe woon-winkelcentrum.

Op het pand worden drie extra verdiepingen gebouwd.Het complex moet ruimte bieden aan vijftig tot zeventig appartementen en 3000 m2 winkelruimte. De appartementen variëren in prijs van 200.000 tot 800.000 euro en in omvang van 100 m2 tot 190 m2. Het postkantoor van TPG blijft in sterk afgeslankte vorm in het gebouw bestaan. Een investeringsbedrag wil Dudok niet geven. ‘Daarvoor is het nog te vroeg. De plannen liggen nog niet helemaal vast’, aldus een woordvoerder.De projectontwikkelaar verwacht in 2007 te kunnen beginnen met de verbouwing. Eerst moet de bestemming van het gebouw nog worden gewijzigd met een artikel 19-procedure. Dudok is sinds kort in Dordrecht gevestigd en komt oorspronkelijk uit Breda.

Reageer op dit artikel