nieuws

Den Haag wil 40.000 m2 bedrijfsruimte realiseren

regios

Voor een betere economie en dus de werkgelegenheid in de stad, wil het Haagse college van burgemeester en wethouders 40.

00m2 betaalbare en goed bereikbare bedrijfsruimte realiseren. Dat staat in het voorstel Grote Steden Beleid-III De Daadkracht van Den Haag, dat wethouder Van Woensel woensdag presenteerde. Het grootste deel van de huidige bedrijventerreinen in de stad zal zeker tot 2010 blijven bestaan. Van de ongeveer 230 hectare Haagse bedrijventerreinen komt ongeveer 20 hectare in aanmerking voor verbetering, aldus de nota. In het plan worden de bedrijventerreinen Binckhorst, de Uitenhagestraat, Laakhaven-West, Zichtenburg, Petroleumhaven en de Fruitweg bedoeld.Voor het uitvoeren van de plannen in de nota, waarin duidelijk voorrang wordt gegeven aan het verbeteren van de leefbaarheid en veiligheid in de stad, ontvangt Den Haag ruim 400 miljoen euro van het Rijk. Zelf investeert de gemeente ruim 200 miljoen in de plannen.     

Reageer op dit artikel