nieuws

defensie zoekt ontwikkelaar nieuw hoofdkwartier

regios

Het ministerie van Defensie zoekt marktpartijen die het nieuwe hoofdkwartier van de landmacht in Utrecht willen ontwerpen, bouwen, onderhouden en beheren.

Zij kunnen een order van minstens 250 miljoen euro in de wacht slepen als ze met een goed plan komen. Het nieuwe gebouwencomplex moet plaatsbieden aan een kleine drieduizend medewerker. Op de locatie aan de Herculeslaan is nu nog de Kromhout Kazerne gelegen. Deze wordt voor het eind van dit jaar nog gesloopt. Binnen drie jaar wil Defensie dan over het nieuwe hoofdkwartier beschikken. Gevolg van het plan is dat de Knoopkazerne in het centrum van de stad en het Overste den Oudencomplex ten zuiden van de Jaarbeurs worden afgestoten. Een ontwerp van het nieuwe complex is er nog niet. Behalve de kantoren wil de landmacht er honderd militairen kunnen legeren en een plek inrichten voor ceremonies. Ook moet er een 30 meter vrije zone tussen de nieuwe defensiekantoren en de openbare weg.

Reageer op dit artikel