nieuws

constructiefout zorgcomplex ernstiger

regios

De constructiefout in de ouderenwoningen van het Amsterdamse Menno Simonscomplex is ernstiger dan gedacht.

Nog eens 25 woningen zijn inmiddels gestut. Volgens het Parool blijkt uit onderzoek van ingenieursbureau Van Rossum dat in het hoofdgebouw ‘steundelen’ tussen de fundering en de betonnen vloeren ontbreken. In totaal telt het complex 178 ouderenwoningen. Eerder werden al tien woningen gestut nadat in september op verschillende plaatsen scheuren in het complex werden ontdekt. Het zorgcentrum is in 1998 gebouwd. Een woordvoerder van het stadsdeel benadrukt dat de extra stutten slechts preventief zijn. Als de scheur op de begane grond erger zou worden, kan de druk op hoger liggende etages te groot worden. Dan ontstaat er gevaar op verzakking.Volgens eigenaar Woonzorg Nederland is er geen gevaar voor instorten. De bewoners zijn veilig in hun woning en hoeven naar verwachting hun huizen niet te verlaten, ook niet tijdens de herstelwerkzaamheden. Stadsdeel Zuideramstel laat de komende week aanvullend onderzoek doen naar de bouwconstructie van het gebouw, omdat Van Rossum in 1998 ook de constructie heeft ontworpen.

Reageer op dit artikel