nieuws

Coevorden investeert 70 miljoen euro in centrum

regios

De gemeente Coevorden heeft van Gedeputeerde Staten van de provincie Drenthe het groene licht gekregen voor de uitvoering van het bestemmingsplan Coevorden-centrum, markt en omgeving.

In het plan, dat door de gemeente is opgesteld in samenwerking met woonstichting Domesta, is de bouw opgenomen van ongeveer 200 woningen, 8000 m2 kantoren met centrumvoorzieningen, winkelruimte, parkeergelegenheid, een grand café en een theater. Met de realisering van het plan is een investering gemoeid van naar schatting 70 miljoen euro.Naar verwachting begint de realisering van het bestemmingsplan in februari 2005 met de sanering van het terrein van een gasfabriek aan de zuidkant van het centrum. Op dit terrein gaat Slokker Vastgoed woningbouw realiseren, hoeveel en wat voor woningen is nog niet bekend. Voor de ontwikkeling van de overige functies die zijn opgenomen in het bestemmingsplan, is de gemeente in onderhandeling met diverse partijen, zo verzekert een woordvoerder van Coevorden. De gemeente verwacht dat de plannen voor 2010 zullen zijn gerealiseerd.     

Reageer op dit artikel