nieuws

CDA verhuist van Dr. Kuyperstraat naar het Buitenom

regios

Het dagelijks bestuur van het landelijke CDA heeft het voormalige kantoorpand van het Duinwaterbedrijf Zuid-Holland aan het Buitenom in Den Haag gekocht.

De aankoopprijs van het kantoorgebouw, een rijksmonument met een oppervlakte van 2100 m2, is niet bekendgemaakt. Het CDA verlaat in de loop van 2005 het huidige kantoor aan de Dr. Kuyperstraat 3-5. Dit kantoor heeft een oppervlakte van ongeveer 1650 m2. De ARP, een van de partijen waaruit het CDA is ontstaan, vestigde zich in 1921 aan de Dr. Kuyperstraat, in het voormalige woonhuis van Abraham Kuyper, de eerste christen-democratische premier van Nederland. Het gebouw werd in 1992 verkocht en na een verbouwing teruggehuurd door het CDA. De tegenwoordige eigenaar is Achmea. Directeur Meindert Stolk van het CDA-partijbureau over de voorgenomen verhuizing: ‘Ons huurcontract loopt tot oktober 2005. Gelet op de hoge, jaarlijks stijgende huur die we betalen en het feit dat ons contract volgend jaar afloopt, zijn we op zoek gegaan naar een ander onderkomen.’ De huursom die het CDA betaalde voor het kantoor aan de Dr. Kuyperstraat bedroeg 340.000 euro per jaar.

Reageer op dit artikel