nieuws

bouw gemeentehuis zaanstad op busstation

regios

Dit jaar begint de bouw van het nieuwe gemeentehuis van Zaanstad.

Het bijzondere aan dit project is dat onder het gemeentehuis tevens een busstation wordt gerealiseerd. NS Vastgoed en de gemeente Zaanstad hebben hiertoe een overeenkomst gesloten. De grond onder het stadhuis is eigendom van NS Vastgoed. Het bedrijf zal de grond in eeuwigdurende erfpacht afgeven aan de gemeente. Naar verwachting zijn het stadhuis en busstation in 2008 gereed. Soeters Van Eldonk Ponec Architecten en Reitsma Stedenbouw tekenden voor het ontwerp van het plan. In Zaanstad wordt de komende jaren voor ruim 700 miljoen euro geïnvesteerd. In het centrum van Zaandam en rond het station komen meer dan 2.500 nieuwe woningen, 140.000 m2 kantoren en 18.000 m2 nieuwe winkels.

Reageer op dit artikel