nieuws

bouw blok 17 op ijburg begonnen

regios

Het consortium IJburger Maatschappij is begonnen met de bouw van Blok 17, een nieuwbouwproject op Haveneiland West in Amsterdam.

Het project wordt gebouwd aan de noordkant van de IJburglaan. In totaal worden er 215 woningen en 174 parkeerplaatsen gebouwd. Van de 215 woningen zijn 69 bestemd voor de sociale sector; waaronder een ouderencluster bestaande uit vijftien woningen en acht woningen voor minder validen. Daarnaast komen er 114 appartementen, 32 eengezinswoningen in de koopsector en 24 bedrijfsruimten. De IJburger Maatschappij is een van de drie consortia die op het Haveneiland woningen bouwen. In het consortium nemen deel Johan Matser, ING Real Estate, Woonstichting De Key, Amvest Vastgoed en de IJburger Bouwbedrijven. De oplevering van de eerste woningen wordt verwacht in het voorjaar van 2008. Het totale project wordt volgens planning opgeleverd in de zomer van 2008. Momenteel zijn 119 van de 146 koopwoningen verkocht.

Reageer op dit artikel