nieuws

bossche raad wil niet betalen voor parkeergarage

regios

De gemeenteraad van Den Bosch wil geen 1,9 miljoen euro uittrekken voor het herstel van de volautomatische parkeergarage onder het stadskantoor.

Dat bleek tijdens een vergadering van de raadscommissie Bestuurszaken. Alle partijen, behalve de VVD, gaven aan niet te voelen voor de reparatie die het beschikbare budget van drie ton ver overschrijdt. De aanleg van de parkeergarage kostte bijna 4 miljoen euro, maar hij heeft nooit goed gewerkt. Auto’s van ambtenaren kwamen gedeukt naar buiten.Het bedrijf dat de garage bouwde is inmiddels failliet. Verschillende reparatiewerkzaamheden en een onderzoek naar het defect van de garage boden geen soelaas. Als de gemeenteraad volgende week dinsdag definitief nee zegt tegen de reparatie van bijna twee miljoen euro, blijft de garage voorlopig onbruikbaar. Het college heeft zich nog niet gebogen over mogelijke alternatieven.

Reageer op dit artikel