nieuws

Blauwhoed realiseert 257 woningen in Bergen op Zoom

regios

Blauwhoed Eurowoningen realiseert 257 koopwoningen op het terrein van de voormalige Cort Heyligerskazerne in Bergen op Zoom.

Het project bestaat uit appartementen, patiowoningen, rijtjeswoningen en vrijstaande en geschakelde villa’s. Het project kent drie fasen met verschillende architecten. Fase 1 is ontworpen door het Deense architectenbureau Vandkunsten. Fase 2, dat eind 2005 wordt aanbesteed, komt van de tekentafel van Rudi Uytenhaak uit Amsterdam. De derde fase is door het bureau Geurts & Schultze Architecten in Den Haag ontworpen. De totale bouwkosten bedragen 45 miljoen euro. Het voormalige kazerneterrein blijft overigens grotendeels behouden. Een aantal gebouwen wordt gerestaureerd door een bouwteam, gevormd door woningcorporatie Wonen West Brabant en Van den Bergh Bouw. Hierin komen onder meer een kinderdagverblijf en een medisch centrum.     

Reageer op dit artikel