nieuws

Beroep tegen bouwstop Chicago

regios

De Ontwikkelings Combinatie Nieuw Amerika (OCNA) en de gemeente Amsterdam hebben formeel hoger beroep aangetekend tegen de bouwstop van het appartementencomplex Chicago aan de Oostelijke Handelskade in Amsterdam.

Naar verwachting is de exacte formulering van het hoger beroep deze week rond. In een kort geding, dat op 8 mei diende, bepaalde de rechter in Amsterdam dat OCNA en de gemeente Amsterdam het appartementencomplex niet over het bestaande Wilhelmina Pakhuis heen mogen bouwen omdat dit te veel gevaar oplevert voor de brandveiligheid. Het kort geding werd aangespannen door de bewoners van het Wilhelmina Pakhuis. Pas als voor de brandveiligheid een oplossing is gevonden, mag de bouw verder, zo oordeelde de rechter in het kort geding. Appartementencomplex Chicago is onderdeel van het plan Amerika, een initiatief van Johan Matser Projectontwikkeling, Ymere en Woningcorporatie het Oosten.

Reageer op dit artikel