nieuws

behoefte aan kleine kantoren in zeeland

regios

Er moet meer ruimte komen voor kleinere kantoorfuncties in Zeeland.

Zo kunnen startende en relatief kleinere kantoren (tot 1000 m2) zich ook buiten de stadscentra vestigen.Dit schrijft de Kamer van Koophandel en MKB-Zeeland in een brief aan de Provinciale Staten van Zeeland over de vaststelling van het Omgevingsplan. Het plan wordt vrijdag 30 juni behandeld in Provinciale Staten van Zeeland. Het concept-Omgevingsplan van Zeeland geeft aan dat kantoren vanaf 200 m2 alleen in stadscentra thuishoren.Ook stellen de briefschrijvers dat het plan om een aanzienlijk aantal vierkante meters detailhandel in het Zeeuwse Evenementen Podium (ZEP) in Middelburg grote negatieve gevolgen heeft voor de binnensteden op Walcheren. Daarmee wordt de zorgvuldige opgebouwde detailhandelstructuur flink ondergraven.

Reageer op dit artikel