nieuws

Begin bouw winkelcentrum Weidevenne in Purmerend

regios

Vandaag begint de bouw van winkelcentrum Weidevenne in Purmerend, een ontwikkeling van Bouwfonds Ontwikkeling.

Het winkelcentrum krijgt ongeveer 28 winkels en een parkeerdak voor 360 auto’s. Realisering van het complex, dat in totaal ongeveer 8000 m2 groot wordt, vergt een investering van ongeveer 25 miljoen euro. Corio Nederland Retail wordt eigenaar van het winkelcentrum.Winkelcentrum Weidevenne ligt in het driehoekige centrumgebied van de wijk, direct naast de wijkontsluitingsweg en naast het toekomstige NS-station dat naar verwachting in 2007 in gebruik wordt genomen. In dit centrumgebied komen ook voorzieningen als kinderopvang, wijkpost, wijkcentrum en medisch centrum. Het winkelcentrum is ontworpen door architectenbureau Roeleveld-Sikkes in Den Haag en wordt naar verwachting in het najaar van 2005 opgeleverd.Naast Bouwfonds zelf, neemt WPM in Den Bosch de makelaardij voor zijn rekening. Aan het centrale plein is aan twee supermarktketens, Deen en Vomar, inmiddels winkelruimte verhuurd. Beide ketens huren 2000 m2. In de wijk Weidevenne worden in totaal ongeveer 7200 woningen gerealiseerd. In 1997 zijn de eerste bewoners in Weidevenne komen wonen. Momenteel zijn zo’n 4000 woningen gereed, waarin in totaal 9470 mensen wonen. Naar verwachting wordt in 2010 de laatste woning opgeleverd.     

Reageer op dit artikel