nieuws

begin bouw toren van gelre

regios

Volkshuisvesting Arnhem en woningcorporatie Vivare sloegen gisteren de eerste paal van de 55 meter hoge Toren van Gelre en het eerste woon-zorgcomplex van Arnhem-Zuid: het multifunctioneel centrum StadsEiland.

Realisatie is mogelijk geworden door samenwerking met Pleyade, Fokus (organisaties voor wonen, welzijn en zorg), Stichting Welzijn Ouderen en Stichting Thuiszorg Midden-Gelderland. De bouw wordt gerealiseerd door de bouwcombinatie Strukton-Verkerk, die voor dit project is gevormd. De Toren van Gelre is een luxe wooncomplex met panoramisch uitzicht over de omgeving. In het 55 meter hoge gebouw komen naast 45 luxe appartementen en twee penthouses ook vijftien woningen met assistentie voor algemene dagelijkse levensverrichtingen (ADL) voor Stichting Fokus.Het centrum in StadsEiland is het eerste woon-zorgcomplex dat vanuit het Masterplan Wonen Welzijn en Zorg in Arnhem-Zuid wordt gerealiseerd. Het multifunctionele centrum StadsEiland is een gebouw waar wonen, welzijn en zorg wordt gecombineerd. Het centrum staat open voor alle wijkbewoners en bestaat uit een restaurant, grand café, winkel, bibliotheek, internetcafé, wasserette, kapper en ruimten voor activiteiten en cursussen. Stichting Pleyade, Stichting Welzijn Ouderen en Stichting Thuiszorg Midden-Gelderland bieden vanuit het centrum hun diensten en activiteiten aan. Op de etages komen 48 zorgwoningen voor cliënten van Pleyade en vijftien seniorenappartementen. Naar verwachting kunnen de toekomstige bewoners medio 2008 hun woning betrekken en opent het multifunctioneel centrum zijn deuren.

Reageer op dit artikel