nieuws

begin bouw le medi in bospolder-tussendijken

regios

Op woensdag 11 oktober begint de bouw van het woonproject Le Medi in de Rotterdamse wijk Bospolder-Tussendijken.

Het project omvat de bouw van 93 grondgebonden woningen met een mediterrane architectuur, binnen een mediterrane stedenbouwkundige sfeer. De woningen variëren in oppervlakte van 105 tot 155 m2. De prijzen van de woningen lopen van 191.500 euro tot 274.000 euro. Medio 2007 worden de eerste woningen opgeleverd.Com.wonen, Era Bouw en Woonbron ontwikkelen met Le Medi in de Rotterdamse herstructureringswijk Bospolder-Tussendijken een onderscheidend woonconcept ‘waar de Nederlandse en mediterrane culturen hand in hand gaan’. Belangrijkste doelstellingen zijn: de stad Rotterdam en de wijk Bospolder Tussendijken versterken door het maken van een sterk onderscheidend woonmilieu die een nieuwe bewonersgroep aantrekt; een project realiseren waarmee Rotterdam laat zien dat een multiculturele samenleving ook een positieve betekenis voor de stad en zijn bewoners kan hebben; verrijken van de stad en de woningbouwproductie met elementen uit de mediterrane architectuur en stedenbouw; een nieuwe hedendaagse collectiviteit faciliteren. Mensen die bewust kiezen om met elkaar in Le Medi te wonen, gaan ook bewust voor hun woonomgeving zorgen.De wijk krijgt een voorbeeldfunctie voor stedelijke vernieuwingsopgaven en wordt imagodrager voor de hele stad Rotterdam. Het project is vanaf de conceptfase met behulp van internetenquêtes en klantenpanels in direct overleg met de potentiële kopers ontwikkeld. Niet alleen om te zorgen dat de toekomstige bewoners straks in een huis wonen dat bij hen past, maar ook om te zorgen dat er een nieuwe groep bewoners wordt aangetrokken die de wijk nieuw elan en nieuwe energie kan geven. De huidige kopers van Le Medi blijken goed te passen binnen het vooraf opgestelde kopersprofiel.

Reageer op dit artikel