nieuws

begin bouw bedrijvenlocatie de wetering-zuid

regios

Op bedrijvenlocatie De Wetering-Zuid in Leidsche Rijn wordt morgen officieel de eerste paal geslagen van het gebouw van de Simed Health Care Group.

De Wetering-Zuidlocatie is gericht op medisch-technologische bedrijven, kennisintensieve-, groothandels- en productiebedrijven, installatiebedrijven en grafische ondernemingen. De locatie is direct gelegen aan de A2 en omvat ongeveer 30 hectare uitgeefbaar terrein. Daarvan is momenteel 15 hectare uitgegeven, onder andere aan Simed Health Care Group, Burgfonds (The Wall), Mesos Medisch Centrum, ING Real Estate (OPG) en TCN (Gezondheidsboulevard). De beschikbare kavels variëren in grootte van 3.000 m2 tot 10.000 m2. Simed Health Care Group is het eerste bedrijf dat naar verwachting over een jaar zijn deuren opent in De Wetering-Zuid.Het Utrechtse bedrijf, dat over de hele wereld ziekenhuizen ontwerpt, financiert, bouwt en inricht, is actief in een groot aantal Europese landen, zoals Afrika, China, Latijns-Amerika en het Midden Oosten. Medio 2007 begint de bouw van het hoofdkantoor van OPG in De Wetering-Zuid. Ontwikkelaar ING Real Estate realiseert op deze zichtlocatie een complex van ongeveer 24.000 m2, waarin naast OPG ook nog ruimte is voor andere kantoren. De bouw van Mesos Medisch Centrum begint in oktober 2006 en zal naar verwachting in 2009 worden opgeleverd.Een ander project in De Wetering-Zuid is de gezondheidsboulevard. Dit is een ontwikkeling van TCN Property Projects en omvat de grootste concentratie van particuliere patiëntgerichte medische bedrijven in Nederland en vormt een goede aanvulling op de dienstverlening van het nieuwe ziekenhuis. Dit geldt ook voor initiatieven als een sportmedisch centrum, een winkel voor medische hulpmiddelen en een zorghotel, die eveneens aan de gezondheidsboulevard kunnen worden gerealiseerd. Begin 2007 wordt in De Wetering-Zuid begonnen met de voltooiing van The Wall. In het gebouw, waarvan het roodgekleurde geluidsscherm nu al zichtbaar is langs de A2, worden grootschalige detailhandel, een bouwmarkt, leisure, horeca en een hotel ondergebracht. Medio 2008 verwacht het Burgfonds de deuren te openen van The Wall.

Reageer op dit artikel