nieuws

az wil 100.000 m2 vastgoed op bedrijventerrein

regios

Voetbalclub AZ is afgestapt van het plan om op grote schaal winkels tegen het nieuwe stadion aan te bouwen.

De club overweegt nu op het nabijgelegen bedrijventerrein Boekelermeer 100.000 m2 winkels of kantoren te ontwikkelen. Dat stelt voorzitter Dirk Scheringa, die over de grondposities en vergunningen zegt te beschikken. De vergunningen zijn gedifferentieerd, maar een aanzienlijk deel zal voor detailhandel worden bestemd, aldus Scheringa. De locatie is nu nog in gebruik als parkeerterrein. De gemeente Alkmaar is nog niet op de hoogte van de plannen van AZ.De afgelopen jaren maakten ondernemers uit het centrum van Alkmaar bezwaar tegen de bouw van het nieuwe stadion, omdat ze de concurrentie vreesden van de winkels rondom het stadion. De bezwaren hadden tot gevolg dat AZ afstapte van het plan het stadion te omringen met detailhandel. In plaats daarvan bouwde de club een ‘kaal’ stadion. Daar kreeg de club namelijk sneller een bouwvergunning voor en er waren geen bezwaren tegen.

Reageer op dit artikel