nieuws

Arnhem worstelt weer met Vitesse en Gelredome

regios

B en W van Arnhem onderzoeken op dit moment met bestuur en directie van voetbalclub Vitesse hoe het financieel verder moet als de club degradeert uit de eredivisie, wat niet onwaarschijnlijk is.

Het college denkt daarvoor volgende maand een plan te presenteren. De vrees bestaat dat Vitesse bij degradatie haar huurverplichtingen niet meer kan nakomen. Dat blijkt uit de beantwoording van vragen van de SP-fractie in de Arnhemse raad. Vorig jaar ging de gemeenteraad na veel wikken en wegen akkoord met een nieuw reddingsplan voor de voetbalclub en stadion Gelredome, wat de gemeente 30 miljoen euro kost. Onderdeel van dat reddingsplan was dat het stadion eigendom werd van de gemeente Arnhem. Vitesse huurt het stadion voor anderhalf miljoen euro per jaar. In het reddingsplan is echter geen rekening gehouden met degradatie, wat volgens het college aanzienlijke gevolgen heeft voor alle betrokkenen. Ook heeft Vitesse tegen alle verwachtingen in alweer een tekort van 2 miljoen euro op de lopende begroting en moeten er mensen worden ontslagen.

Reageer op dit artikel