nieuws

architect voor woon/werktoren lelylaan

regios

Architect Pi de Bruijn van de Architecten Cie is door ontwikkelaar Van der Looy Projectmanagement aangetrokken om de woon/werktoren te ontwerpen die moet verrijzen op de stationslocatie van het project Lelylaan in Amsterdam.

Het stadsdeel Amsterdam Slotervaart en projectontwikkelaar Van der Looy Projektmanagement in Weert tekenden eind 2005 een samenwerkingsovereenkomst voor de ontwikkeling van het nieuwbouwproject bij het NS-station Amsterdam Lelylaan. Naast het station zal tussen 2008 en 2010 een ongeveer 60 meter hoge woon/werktoren verrijzen met ongeveer 200 huur- en koopappartementen in diverse prijsklassen. Naast woningen komen er in de toren ook 3300 m2 kantoorruimte en eventueel een hotel. Op de begane grond is 2000 m2 beschikbaar voor winkels en bedrijfjes, die moeten gaan bijdragen aan een levendige sfeer op het stationsplein. Parkeren geschiedt in de ondergrondse parkeergarage met 270 plaatsen voor bewoners en ondernemers. Door de nabijheid van het station, de ring A10, Schiphol en het centrum van Amsterdam kenmerkt de projectontwikkelaar dit nieuwbouwproject als bijzonder goed bereikbaar.Het is de bedoeling dat onder andere het NS-station Lelylaan een nieuwe impuls krijgt door deze ontwikkelingen. Het station Lelylaan zelf krijgt ook een opknapbeurt. Het stadsdeel Slotervaart gaat hiervoor samenwerken met de NS, ProRail, het GVB, de dienst Infrastructuur, Verkeer en Vervoer en andere partijen. Momenteel maken ongeveer 40.000 reizigers per dag gebruik van de faciliteiten om en nabij station Lelylaan.

Reageer op dit artikel