nieuws

apeldoorn legt claim op stadiongebied agovv

regios

De gemeente Apeldoorn heeft vorige week een recht van eerste koop gevestigd op het gebied waar AGOVV haar nieuwe stadion wil bouwen, zo meldt De Stentor.

Doel is de regie te houden over de ontwikkelingen in het gebied. Het betreft het gebied tussen Europaweg, Laan van Spitsbergen, het spoor en de Jachtlaan. Naast een stadion zijn er plannen voor de bouw van enkele honderden woningen. Demissionair wethouder Rob Metz stelt dat de gemeente niet via een omweg geld te steekt in het nieuwe stadion van AGOVV. Het recht van eerste koop is volgens Metz niet bedoeld om een graantje mee te pikken van de opwaardering van het gebied, maar om een plek aan het stuur te bemachtigen. ‘We willen de regie houden in het gebied om onze doelstellingen te verwezenlijken.’ Metz benadrukte aan de gemeenteraad te laten zien dat er zoals afgesproken geen gemeentegeld naar het stadion wordt gesluisd.

Reageer op dit artikel