nieuws

AM Vastgoed en Assen Projekten ontwikkelen centrum Ermelo

regios

De gemeente Ermelo en de ontwikkelaars AM Vastgoed en Assen Projekten (Borne) hebben een samenwerkingsovereenkomst gesloten voor de herontwikkeling van het centrumgebied in Ermelo.

Het plan vergt een investering van ongeveer 50 miljoen euro en omvat ruim 5000 m2 winkelruimte en kantoorruimte, 130 tot 160 appartementen en twee ondergrondse parkeergarages.In Ermelo zullen de locaties van een voormalige busremise van vervoersbedrijf Connexxion en een Albert Heijn-supermarkt worden herontwikkeld. De Albert Heijn-supermarkt, die onderdeel uitmaakt van de ongeveer 4000 m2 nieuwe winkelruimte, keert terug op het terrein van de voormalige busremise.In het centrumgebied is ruimte voor 130 tot 160 appartementen, waarbij met name wordt gedacht aan koopwoningen in het goedkopere segment. In het gebied komen twee ondergrondse parkeergarages voor de bewoners van de nieuwe appartementen en de bezoekers van de winkels. De ontwikkelaars verwachten begin 2006 met de realisatie van het centrumplan te kunnen beginnen en in 2008 de eerste delen ervan te kunnen opleveren.     

Reageer op dit artikel