nieuws

almeerse ondernemers overwegen schadeclaim

regios

Enkele ondernemers uit het nieuwste gedeelte van het Almeerse stadshart zijn van plan een schadeclaim in te dienen bij de gemeente.

Dat zei voorzitter E. Vonk van de Ondernemersvereniging Stadshart Almere (OVSA) gisteren. De winkeliers lopen omzet mis, omdat de gemeente vrijdag op het laatste moment de geplande opening om veiligheidsredenen afblies.De OVSA gaat niet als vereniging een claim indienen, laat Vonk weten. ‘Een aantal leden overweegt het, maar ieder bepaalt het voor zichzelf.’ Om hoeveel geld het gaat, is ook nog niet duidelijk. Waarom de gemeente pas op het allerlaatste moment de opening van de winkels niet liet doorgaan, weet de voorzitter van de ondernemersclub niet. ‘Wij begrijpen het ook niet en de winkeliers zijn buitengewoon verontwaardigd over de gang van zaken.’Dat merkte ook stadshartontwikkelaar Almere Hart CV. ‘We hebben al veel boze reacties gehad van de ondernemers’, laat een woordvoerster weten. De maatschappij kreeg van de gemeente tot afgelopen vrijdag de tijd om aanvullende berekeningen te maken van de veiligheid.’Daaruit bleek dat de bouwconstructie veilig was. Maar het is normaal dat de gemeente dat ook nog wil doorrekenen’, laat een woordvoerster weten. Daarom werd de opening volgens haar pas op het laatste moment afgeblazen. De gemeente bevestigt dit. ‘De belangrijkste motivering was dat gegevens voor definitief uitsluitsel over de veiligheid van de constructie op het Kanteel niet op tijd konden worden verkregen. Daarnaast waren er op het gebied van de brandveiligheid nog te veel onzekerheden’, zegt een woordvoerster in een schriftelijke reactie.De datum voor de opening was overigens zo gepland, omdat eind maart het verkoopseizoen voor lentekleding begint. De gemeente verwacht woensdag de uitslag van de veiligheidsberekeningen. Ze gaat er van uit dat de officiële opening op 22 april gewoon doorgaat.

Reageer op dit artikel