nieuws

Akkoord over herontwikkeling binnenstad Nieuwegein

regios

De gemeente Nieuwegein heeft overeenstemming bereikt met AM Vastgoed, Corio en ING Real Estate Development over de inhoud, planning en financiering van de herontwikkeling van het midden en oosten van de binnenstad.

Dat heeft de gemeente donderdag bekendgemaakt.De afspraken behelzen onder andere parkeermogelijkheden, ontsluiting van de binnenstad en terugdringen van de waardevermindering van het grondbod. Op basis van de gemaakte afspraken wordt binnenkort een vaststellingsovereenkomst opgesteld, waarna het contract kan worden ondertekend. De realisering van een nieuwe binnenstad gaat Nieuwegein naar verwachting 48 miljoen euro kosten. De totale investering bedraagt 900 miljoen over de komende twaalf jaar. Naar verwachting begint de eerste fase van de bouw in januari 2007.     

Reageer op dit artikel