nieuws

aannemer wil ontruimde woningen terugkopen

regios

Hillen & Roosen, de verantwoordelijke aannemer voor de slechte constructie van de parkeergarage onder het Bos en Lommerplein in Amsterdam, is bereid om de ontruimde appartementen van de gedupeerde bewoners terug te kopen.

Dat maakte Paul Smeets, projectmanager van Hillen & Roosen, eigenaar Fortis Vastgoed en projectontwikkelaar Multi Vastgoed, bekend tijdens een bewonersbijeenkomst. Dinsdagnacht 12 juli werden de negentig woningen boven de parkeergarage en de omliggende winkels, het stadsdeelkantoor, het dienstencentrum, de bibliotheek, het marktplein en de parkeergarage uit voorzorg ontruimd. De bewoners zijn bang dat hun woning, waarvoor zij 185.000 tot 350.000 euro betaalden, onverkoopbaar is of in waarde daalt. Hillen & Roosen gelooft in de goede kwaliteit van de woningen en in de goede afloop van het probleem en is daarom niet bang voor een strop. De bewoners hebben een advocatenbureau ingeschakeld voor juridische procedures tegen Fortis, Multi Vastgoed, Hillen & Roosen en de gemeente Amsterdam. Zij houden de vier partijen verantwoordelijk voor de constructiefouten in het complex.De eigenaar Fortis Vastgoed, projectontwikkelaar Multi Vastgoed en aannemer Hillen & Roosen onderzoeken op dit moment de aard van de afwijkingen in de constructie van de parkeergarage, de eventuele gevolgen daarvan voor de veiligheid om en rond het Bos en Lommmerplein en welke herstelwerkzaamheden moeten worden ondernomen. Behalve de drie betrokken partijen heeft ook de gemeente Amsterdam aangekondigd een diepgaand onderzoek in te stellen.

Reageer op dit artikel